Wist je al dat wij ook onze eigen wijn maken?


Boutique Wine is meer dan enkel het verdelen van wijn, Boutique Wine staat boven alles voor passie.

Wijn is passie, wijn maken is kunst

Oprichtster van Boutique wine Sabine Piccard en echtgenoot Wilfried Nackom delen hun verhaal: 

5 jaar geleden zijn we begonnen met Boutique Wine. Het bedrijf is gestart vanuit een passie; een passie voor wijn en voor het leven. Ik ging op zoek naar een manier om deze passie naar buiten te brengen en met de wereld te delen. 

De passie voor wijn werd alsmaar sterker. Na enkele duizenden wijnen geproefd en beschreven te hebben in “Vivino” was het doel om onze kennis te verbreden. Wilfried vervolledigde die zoektocht met een diploma sommelier en later ook oenologie (wijn maken). 

Het ontstaan van onze eigen wijnen 


Met de verschillende componenten - wijnen van 1 enkele druif - maakten we een mengsel, oftewel blend. We plukten druiven op verschillende tijdsstippen, dit deden we om de rijping en aroma's van onze druif op zijn best te hebben. Zo konden we de beste rijping en aroma's selecteren en later ook gebruiken. We voegden een langere bewaring in houten vaten toe, wat voor een romige vanilletoets zorgt.
Wijn maken kan je vergelijken met een schilderij: met de penselen en kleuren probeer je de perfecte combinatie te vinden

Na bijna 100 verschillende test blends te proeven vonden we eindelijk het “gouden” recept: onze Boutique Wine wijn. Intussen creëerden we ook eigen Cava in de streek rond Barcelona. Deze kreeg vorm en de juiste smaak door Chardonnay aan de locale druiven toe te voegen. Daarmee werd de bekende en gesmaakte champagnetoets toegevoegd, wat zeer gesmaakt wordt door de Belgische wijnliefhebber!

Vandaag kan je onze wijnen proeven in verschillende brasseries en sterrenrestaurants, in zomerbars en tijdens een degustatie of kookworkshop bij ons. Maar vooral, je kan de wijn rustig genieten met vrienden thuis.



Santé ! 

Meest recente posts

blog

In de kijker

contact

Meer weten over onze wijnen en events?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Contacteer ons