Newton Johnson: Zuid-Afrikaanse Pinot Noir van wereldniveau


Het stukje land van de broers van Newton Johnson ligt in de Hemel-en-Aardevallei in de Hermanus bay in Zuid-Afrika. En hemel en aarde: dat is ook wat je bij hen in het glas krijgt. Het gereputeerde wijnmagazine 'Decanter' tipte de wijn van Newton Johnson zelfs als de beste Pinot Noir buiten de Bourgogne.

De oorsprong van de 'Pinot Noir' ligt in de Coté de Nuits in Bourgogne, waar hij al tweeduizend jaar wordt geteeld. Vandaar dat de broers naar Bourgogne afreisden om er Pinot Noir wijnstokken te gaan halen. Vervolgens legden ze er in hun thuisland een volledig nieuwe wijngaard mee aan. De druif groeit het beste in streken met een getemperd klimaat, waar het groeiseizoen langer is en dus de aromavorming in de vruchten wordt bevorderd. De Hemel-en-Aardevallei is hiervoor zeer geschikt omwille van haar ligging vlakbij de Atlantische Oceaan.

De stijl van de Pinot Noir van Newton Johnson is er één van klassieke elegantie. De Family Vineyards Pinot Noir is een complexe en succulente wijn met een zelden geproefde combinatie van florale aroma's, delicate kruidigheid in de smaak en een voorbeeldige mineraliteit. Daarnaast is ze goed gestructureerd met lagen van donker, verfijnd fruit. In de Platter's wijngids, dé wijngids van Zuid-Afrika, haalt deze wijn nog steeds ieder jaar 5 sterren. Ook de jury van Boutique Wine is het hier volledig mee eens!

Wie deze wijn graag eens zou willen ontdekken, kan terecht zowel bij Boutique Wine als bij wijnbar l'Entree. Voor de echte reizigers is het ook een aanrader om het restaurant van Newton Johnson in Zuid-Afrika te bezoeken.


Bevan van Newton Johson bezocht Boutique Wine (in 2016)


Meest recente posts

blog

In de kijker

contact

Meer weten over onze wijnen en events?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Contacteer ons