Omdat we bij Boutique Wine (Wilfried en ik) nu al vier jaar bezig zijn met het ontdekken van verschillende restaurants en keukens, vragen mensen ons om onze eigen ervaringen te delen. Vandaar dat we vanaf heden enkele gastronomische combinaties in beeld willen brengen. Vandaag zetten we de Thaise keuken in de kijker!
De Thaise keuken staat bekend om haar frisse toetsen, gecombineerd met pittige smaken. Deze week maakte onze chef (Patrick Werkx van P-Cuisine Catering) een Thaise steak salade (Yam nua yang) op basis van soyasaus, vissaus, sesamolie, palmsuiker, geraspte gember, verse munt, koriander en Thaise basilicum. Typische ingrediënten vanuit de Thaise keuken! Uit ervaring kunnen wij meegeven dat onze Spaanse, rode Syrahwijnen uitstekend passen bij dit gerecht.
De Syrahdruif maakt volle, krachtige, dieprode wijnen met veel tannines. De jonge Syrahwijnen geuren naar rode, rijpe vruchten (cassis) en specerijen (peper). Later vindt men in het aroma geuren van zwarte bes, pruim, framboos, ceder en zoethout, maar ook van bloemen. De Syrahdruif laat zich ook fantastisch mengen met andere druivensoorten.
- Taberner (Syrah)
- Barbazul Selection (Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Tinta de Rota)
- Crapula Gold (Syrah, Monastrell)
- Crapula Crianza (Syrah, Monastrell, Cabarnet Sauvignon)
- Crapula Soul (Syrah, Monastrell, Cabarnet Sauvignon, Petit Verdot)
- Crapula Soul (Syrah, Monastrell, Cabarnet Sauvignon, Petit Verdot)
Het kruidige van de Syrahwijnen geeft volgens ons een mooie match met de spicy, Thaise keuken. Om nog meer bij te leren over gastronomische combinaties kan je bij ons maandelijks terecht voor kookworkshops in de lounge. Wij houden jullie op de hoogte via onze Facebookpagina voor meer info!