Boutique Wine steunt Hasseltse wijnmaker


Wijndomein Sassenbroek is een project van Hasselaren Johan Bellens en Karen Smets. In 2011 werd een hectare grote kalkhoudende zuidhelling in Borgloon aangeplant met wijnstokken van Frans origine voor de maak van mousserende wijn in ons eigen land. 

De Chardonnay, Pinot Blanc en Pinot Noir stokken werden in 2014 voor het eerst geoogst en volgens de 'méthode traditionnelle' - oftewel de manier waarop Champagne wordt gemaakt - geassembleerd tot een mousserende wijn. Eerst worden de druiven geperst, waarna de stille wijn een eerste gisting ondergaat op het vat. Op fles gebeurt de tweede gisting, waardoor de pareling ontstaat. Na minimum 15 maanden rust op fles, worden de flessen voorzien van hun kurk en is de mousserende wijn drinkklaar. Het wijnmaken gebeurt volledig in eigen beheer, in de wijnmakerij in Zonhoven.

Claire Martin is een eerlijk Belgisch product, geproduceerd met respect voor de natuur en zonder toevoeging van suikers. De kwaliteit van deze Brut Nature is vergelijkbaar met bekende Franse Champagnes, maar mag deze naam uiteraard niet dragen. Het is een zeer lekkere Brut, die door kenners lovend wordt onthaald. Claire Martin kreeg de erkenning 'Vlaamse mousserende kwaliteitswijn'.

Vanaf vandaag kan je de Claire Martin van 2015, een uitstekend wijnjaar, bij ons verkrijgen en wij zijn fier op de samenwerking met Wijndomein Sassenbroek.


Meest recente posts

blog

In de kijker

contact

Meer weten over onze wijnen en events?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Contacteer ons